Vágólapra másolva!
A St. Louis megyei rendőrség százezer dollárt költött új felszerelésre, hogy készen álljon, ha erőszakossá fajulnak a tüntetések, amikor a bíróság kihirdeti, bűnös-e a fekete tinédzsert lelövő rendőr.
Vágólapra másolva!

A fehér bőrű Darren Wilson augusztus 9-én lőtte le a tizennyolc éves, fekete Michael Brownt; a gyilkosság után hetekig tartottak a tiltakozások a St. Louishoz tartozó Fergusonban.

A rendőr sorsáról bíróság dönt, várhatóan november közepén-végén; az ítélethirdetés pontos időpontját még nem jelölték ki.

A helybéliek azonban már előre készülnek a legrosszabbra: arra, hogy a döntés nyilvánosságra hozatala után ismét erőszakos tüntetések lesznek a városban. A Christian Science Monitor beszámolója szerint az üzlettulajdonosok, iskolák és kormányzati intézmények is felkészülnek, a megyei kapitányság pedig újabb felszereléseket – sisakokat, pajzsokat, gumibotokat, borssprayt, füstgránátokat és gumilövedéket – a vásárolt a rohamrendőrök számára.

A lakosság is fegyverkezik

A CNN beszámolója szerint a helyi lakosok is felfegyverkeznek. Steven King, az egyik fegyverbolt tulajdonosa elmondta a hírtelevíziónak, hogy csak az elmúlt hét végén száz fegyvert adott el – az átlagos harminc helyett. Elárulta azt is, hogy a vevők között vannak fehérek és feketék is vegyesen.

Egy másik fegyverboltos arról számolt be, hogy múlt héten 40-50 százalékkal emelkedtek az eladások, és egyre többen térnek be a lőtérre is gyakorolni.