Vágólapra másolva!
Új videó került nyilvánosságra a tavaly novemberben, Clevelandben történt emberölés ügyében. A rendőrök egy 12 éves fekete fiút lőttek le, mert valódi fegyvernek vélték a nála lévő légpisztolyt. Tamir Rice nem időben kapott segítséget, és másnap meghalt.
Vágólapra másolva!

A köztéri kamera felvételén jól látszik, hogy a lövöldözés után négy percig a rendőrök nem az elsősegély biztosításával voltak elfoglalva, hanem azzal, hogy megbilincseljék a fiatal fiú 14 éves nővérét is.

A lánytestvér, amint meghallotta a lövés hangját, azonnal a rendőröknek rontott, így azok kénytelenek voltak ártalmatlanítani az ifjú hölgyet. Egy másik videó is bejárta a világot, amiből az is kiderült, hogy az intézkedő rendőr két másodperccel azt követően sütötte el a fegyverét, hogy kiszállt a kocsiból. A rendőr máig szabadlábon van.

Előzőleg, novemberben a Missouri állambeli Fergusonban vezetetett erőszakba torkolló tiltakozásokhoz, hogy egy vádesküdtszék hasonlóképpen nem tartotta indokoltnak bíróság elé állítani azt a rendőrt, aki intézkedés közben lelőtt egy 18 éves fegyvertelen fiatalt, Michael Brownt.