Vágólapra másolva!
Eltemették a máltai Valettában azt a 24 áldozatot, akiknek holttestét sikerült kiemelni a vasárnapra virradóra a Földközi-tengeren elsüllyedt hajó menekült utasai közül. 
Vágólapra másolva!

A Líbiából elindult hajó fedélzetén legkevesebb 750 utas volt. A baleset helyszínén nagyjából 5000 méter mély a tenger, ide már búvárok sem tudnak lemerülni, így a holttestek nagy része valószínűleg soha nem fog előkerülni.

Forrás: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Az olasz hatóságok őrizetbe vették a hajókatasztrófa két túlélőjét. Embercsempészettel gyanúsítják őket, mert az illegális bevándorlókat szállító halászhajó legénységéhez tartoztak. A szerencsétlenség oka a hajó túlzsúfoltsága lehetett.

Forrás: MTI/AP/Alessandra Tarantino

A baleset 27 túlélőjének beszámolói szerint a 20-30 méter hosszú halászhajón "embertelen kegyetlenség uralkodott". A különböző afrikai országokból érkezett menekültek közül többen belehaltak a bántalmazásba és nélkülözésbe még azelőtt, hogy a hajóra szállhattak volna.

Forrás: MTI/AP/Alessandra Tarantino

A hajón utazó illegális bevándorlók fejenként 1000-7000 euró (300 ezer és 2,1 millió forint) közötti összeget fizetettek az olasz partokra való eljutásért.