Lánya született Katalin hercegnőnek

Lánya született Katalin hercegnőnek
Royal fans celebrate outside the Lindo wing at St Mary's hospital in central London, on May 2, 2015 after the news is passed that Catherine, Duchess of Cambridge and Prince William's second child, a daughter, was born. The Duchess of Cambridge was safely delivered of a daughter weighing 8lbs 3oz, Kensington Palace announced. AFP PHOTO / LEON NEAL
Vágólapra másolva!
Lánya született szombaton Katalin hercegnőnek. A baba 3700 grammal, ötórás vajúdás után jött világra. Az édesapja is jelen volt a szülésnél.
Vágólapra másolva!

Szombat délelőtt egészséges kislánynak adott életet Katalin hercegné. A cambridge-i hercegnőt szombat reggel vitték kórházba. A Kensington-palota – a házaspár londoni rezidenciája – közölte, hogy a hercegnő és a baba is jól van, és már értesítették az örömhírről a királyi családot.

A kislány helyi idő szerint 8.34 perckor jött a világra, de a sajtóval csak 11-kor közölték a hírt.

Több tucat újságíró várta a hírt Forrás: AFP/Leon Neal

Ő lesz a negyedik

Az újszülött világra jövetele pillanatában – bátyja, az idén kétéves György herceg után – a negyedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója. A gyermek a nagybátyját, Harry herceget, Vilmos öccsét utasítja egy hellyel maga mögé a trónöröklési sorrendben.

A rajongók mindkét eshetőségre felkészültek Forrás: AFP/Leon Neal

Az idén 89 esztendős II. Erzsébet királynő után elsőszülött fia, Károly trónörökös – Vilmos édesapja –, Károly után Vilmos, Vilmos után pedig a hercegi házaspár elsőszülöttje, György ülhet majd az Egyesült Királyság trónjára.

Vilmos és Katalin második gyermeke II. Erzsébet királynő ötödik dédunokája lesz.