Nincs több magyar Jemenben

asszony gyermek HÉTKÖZNAPI konténer külföldi állampolgár SZEMÉLY evakuálás elhagyja az országot elutazik az országból HÉTKÖZNAPI konténer külföldi állampolgár SZEMÉLY evakuálás elhagyja az országot elutazik az országból Jemenben élő indiai állampolgárok h
Jemenben élő indiai állampolgárok hajóra szállás előtt állnak sorban a nyugat-jemeni Hodeida kikötőjében. Az országból menekülnek a külföldiek, mert a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetség 12 napja hajt végre légicsapásokat a hatalmat fegyveres erővel megszerző síita húszi felkelők ellen. http://www.origo.hu/nagyvilag/20150402-megindult-a-kulfoldi-invazio-jemen-ellen.html
Vágólapra másolva!
A magyar külügy segítségével az utolsó magyarok is elhagyták Jement – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

A Taizzban rekedt kétfős magyar családot a Rijádi Magyar Nagykövetség önálló szárazföldi akció során evakuálta, a jemeni-szaúdi határon. A két magyar a péntek délutáni sikeres határátkelést követően, várhatóan vasárnap érkezik Magyarországra.

Jemenben polgárháborús állapotok uralkodnak Forrás: MTI/EPA/-

A Taizzban élő magyar család korábban nem kért konzuli védelmet, mert a helyi körülményeket akkor még biztonságosnak ítélték. A helyzet azonban romlott, ezért a rijádi magyar nagykövetség konzuli hivatalához fordultak. Ezzel már valamennyi magyar, összesen 44 fő elhagyta Jement.

Szijjártó Péter még április 15-én azt mondta, Magyarország rijádi nagykövetségének adatai szerint kilenc magyar állampolgár tartózkodik még a harcok sújtotta Jemenben.