Elárverezik a Kennedy-merénylet ereklyéit

Kennedy-gyilkosság
Az elnök és a first lady megérkezik a dallasi Love Field repülőtérre
Vágólapra másolva!
Elárverezik annak a limuzinnak az eredeti rendszámtábláit, amiben John F. Kennedy ült, amikor 1963-ban merényletet követtek el ellene. Az aukciós ház körülbelül 22,5 millió forintos vételárra számít.
Vágólapra másolva!

Több mint ötven évvel a dallasi merénylet után elárverezik John F. Kennedy volt amerikai elnök limuzinjának rendszámtábláit. Ebben az autóban utazott az elnöki pár, amikor rájuk lőttek. A sárga rendszámtáblákat november 7-én, a texasi Dallasban kínálják eladásra - közölte a Heritage aukciósház, amelynek szóvivője, Noah Fleischer több mint 80 ezer dolláros (22,6 millió forintos) vételárra számít.

Eltette emlékbe

Kennedyt 1963. november 22-én nyitott gépkocsijában utazva lőtték agyon. A merénylettel Lee Harvey Oswaldot vádolták, letartóztatták, ám néhány óra múlva őt is lelőtték. Kennedy limuzinját ezután egy műhelybe szállították. A rendszámtáblát leszerelték, valaki a szemétbe hajította. A műhely tulajdonosa megkérdezte, elteheti-e emlékbe. Családja azóta is őrzi az ereklyét - mondta Fleischer.
A két tábla csaknem tökéletes minőségben maradt fenn, csak néhány rozsdafolt látható rajtuk.

Az elnök és a first lady megérkezik a dallasi Love Field repülőtérre wikimedia.org

Mást is árvereznek

Ugyanazon a napon a Heritage más Kennedy-tárgyakat is elárverez, a legértékesebb darabnak 1951-es útlevele ígérkezik. A fiatal kongresszusi képviselőnek a dokumentum szerint diplomatastátusza volt. Az útlevél kikiáltási ára 20 ezer dollár (5,6 millió forint), felesége, Jacqueline útlevelének licitje 15 ezer dollárról indul.