Vágólapra másolva!
Nem tudom pontosan, hogy miért lett világszerte olyan sikeres a Reszkessetek betörők – vallotta be a Facebook-oldalán Daniel Stern, aki a filmben az egyik betörő, Marv szerepét játszotta el. Néhány lehetséges okot viszont felvázolt. 
Vágólapra másolva!

Daniel Stern élete egyik legnagyobb sikerét aratta a karácsony elmaradhatatlan kellékévé vált Reszkessetek betörők című filmmel. A színész december közepén indította el Facebook-oldalát, ahol azóta is a filmmel kapcsolatos posztokat tesz közzé.

Macaulay Culkin, Daniel Stern és Joe Pesci Forrás: InterCom

– írja Daniel Stern, aki szerint megmagyarázhatatlan, hogy miért nézik meg sokan újra és újra ezt a filmet. Néhány lehetséges okot azonban felsorolt.

  • A gyerekeknek erőt adhat, hogy láthatnak egy másik gyereket, aki legyőzi a félelmeit.
  • A szülőknek megható, hogy a mindent elsöprő anyai szeretetről látnak egy filmet.
  • Sokaknak pedig egyszerűen vicces, ahogyan a betörők különböző módon pórul járnak.

Daniel Stern szerint a történet, a forgatókönyv és Macaulay Culkin játéka is tökéletes.

Világszerte ünneplik

„Bármi is legyen a siker oka, életem legnagyobb áldása, hogy eljátszhattam ezt a szerepet" – írja a színész, akit azóta az egész világon felismernek. „Szó szerint az egész világon – írja – volt, hogy Kiotó közepén egy japán gyerekcsoport ismert fel, de üdvözöltek már a film miatt Stonehenge-nél és egy vegyeskereskedésben a semmi közepén Alaszkában is."

Világszerte újra és újra megnézik a filmet Forrás: AFP

A legmeglepőbb az volt, amikor a színész meglátogatta az amerikai katonákat Irakban. „Elvittek minket Bagdad egy biztonságos részére, ahol vásárolni akartunk. Több katonai jármű is kísért minket, ennek ellenére kicsit félve szálltunk ki a fiammal a járműből. A bolt előtt néhány gyerek játszott, és amikor megláttak, mosoly ült ki az arcukra, majd azt kezdték el skandálni, hogy Marv – elevenítette fel a színész. Mint írta, amikor visszamentek a bázisra, ugyanezt a mosolyt látta a katonák arcán is.

A poszt végén a film klasszikus mondatát idézve köszönt el: „Boldog karácsonyt, mocskos állatok!"