60 éves lesz a Lufthansa, de a társaság nem ünnepel

Vágólapra másolva!
Lemondta a Lufthansa az alapítása 60. évfordulójára tervezett ünnepségeket. 
Vágólapra másolva!

A jubileumi ünnepségek helyett a Lufthansa úgy döntött, hogy április 17-én élőben közvetíti a kölni dómból a Germanwings-gép katasztrófájának áldozataira emlékező szertartást. (A Germanwings a Lufthansa leányvállalata - a szerk.)

A társaság az áldozatok iránti tiszteletből döntött úgy, hogy lemondja az eredetileg április 15-re tervezett ünnepi rendezvényeket - közölte közleményében a Lufthansa.

Ennyit tudunk

Az eddigi feltételezések szerint a gépet a járat 27 éves másodpilótája, Andreas Lubitz szándékosan vezette a hegyoldalnak múlt kedden. Az Origo akkor percről percre követte az eseményeket.

Mentők a francia Alpokban fekvő Seyne-Les-Alpes közelében, ahol lezuhant a Germanwings német légitársaság repülőgépe Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A repülőn tartózkodó mind a 150 ember meghalt. Lubitz sajtóértesülések szerint mentális betegségben szenvedett, kezelés alatt állt, betegségét azonban titkolta munkaadója előtt.

Azonosítják a maradványokat

Ideális esetben egy-két hónapig tarthat a Franciaországban lezuhant Germanwings-gép áldozatainak azonosítása a szakértők szerint. Közben a Lufthansa egyik vezetője azt mondta, elképzelhető, hogy a második fekete doboz annyira károsodott, hogy nem küld jeleket. További részleteket ide kattintva olvashat.