Még a vérengzés előtt elkapták a fiatalokat

Vágólapra másolva!
A kanadai rendőrség helyi idő szerint pénteken bejelentette, hogy meghiúsított egy fegyveres támadást, amelyet négy fiatal szombaton nyilvános helyen, véletlenszerűen kiválasztott áldozatok ellen akart elkövetni.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közlése szerint a négy, 17-23 éves fiatal Valentin-napon az új-skóciai Halifax városban akart lecsapni lőfegyverekkel, és "megölni annyi embert, amennyit csak tud". Akciójuk a hatóságok tudomására jutott terv szerint öngyilkossággal végződött volna.

Ketten lőttek volna

A támadásban későbbi közlések szerint ketten vettek volna részt közvetlenül. Egyelőre nem került nyilvánosságra, hogy a másik két gyanúsítottnak pontosan milyen szerepe lett volna a lövöldözésben.
A négy fiatal internetes beszélgetést (chat) folytatott a témáról, weboldalukon több fotó is volt régebbi tömeggyilkosságokról.

Egyikük meghalt

Az akciót az hiúsította meg, hogy a támadók egyike meghalt. Névtelenül nyilatkozó rendőrségi források szerint agyonlőtte magát, amikor a hatóság emberei körbevették a házat, ahol lakott. További két gyanúsítottat a halifaxi repülőtéren vettek őrizetbe, negyedik társukat pedig más helyszínen fogták el. A rajtaütés során fegyvereket és pénzt is lefoglaltak. A gyanúsítottak egyike amerikai állampolgár.

A rendőrség közölte, hogy a nyomozás eddigi eredményei szerint nem terrorizmushoz kötődő támadásról van szó, és további gyanúsítottakat már nem keresnek.