Mintegy száz holttestet találtak egy tömegsírban Nigéria északi részén

Vágólapra másolva!
Mintegy száz holttestet találtak a nigeri és a csádi hadsereg katonái egy tömegsírban a nigériai Damaszak városában, amelyet nemrégiben foglaltak vissza a Boko Haram nevű szélsőséges iszlamista szervezettől - közölték biztonsági források.
Vágólapra másolva!

A csádi hadsereg szóvivője arról számolt be, hogy mintegy száz holttest fekszik szétszórva egy híd alatt, a városból kivezető egyik út közelében. "Többségüket agyonlőtték, másokat viszont lefejeztek" - tette hozzá. Más források szerint sokaknak elvágták a torkát.

Szemtanúk azt közölték, hogy a környéken megfeketedett vér látható a földön, amiből többen arra következtettek, hogy az áldozatokat máshol ölték meg, és csak később vitték őket a helyszínre. Damaszak imámja is a halottak között van.

A holttestek a száraz sivatagi levegő miatt részben mumifikálódtak. Ez azt jelzi, hogy a tömegmészárlást egy-két hónappal ezelőtt hajtották végre a dzsihadisták - mondták helyi lakosok a Reuters brit hírügynökség tudósítójának. A Boko Haram az év elején még egy Belgium nagyságú területet uralt Nigériában.