Kiderült a Costa Concordia utolsó sötét titka

Costa Concordia, felállították az olasz partoknál szerencsétlenül járt luxushajót, a hajó 2012 január 14-én
Vágólapra másolva!
A ’Ndrangheta tagjainak lehallgatott beszélgetéseiből derült ki, hogy kábítószert szállított a hajó, amelynek a balesete 32 ember életét követelte.
Vágólapra másolva!

A calabriai maffia kábítószerügyeit vizsgáló rendőrök többek között egy olyan beszélgetést is lehallgattak, amikor maga a főnök, Michele Rossi mondja az egyik emberének, mennyire kiakasztotta őket a hajó 2012 januárjában történt balesete.

A rendőrség szerint a maffia nem csupán a Costa Cruises, hanem több más hajózási társaság, többek között egy norvég cég Európa, Észak-Amerika és a Karib-tenger között közlekedő hajóit is kábítószer-szállításra használta – írta a La Repubblica információra hivatkozva a brit Independent.

32 ember halt meg Forrás: AFP

Nem találták meg

A szervezett bűnözéssel foglalkozó firenzei rendőrök azt állítják, hogy a kábítószert – amelyet egyébként nem találtak meg – a Costa Concordia, illetve a tulajdonos társaság magas rangú illetékeseinek a tudta nélkül csempészték a hajóra.

Az azonban szinte biztos, hogy volt cinkostársuk a legénység tagjai között.

A kapitányt tavaly ítélték el Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Szétbontják a hajót

A Costa Concordia több mint négyezer emberrel a fedélzetén futott zátonyra, a kapitányát idén februárban bűnösnek találta a bíróság emberölésben; 16 évet kapott.

A hajót tavaly júniusban bevontatták a genovai kikötőbe, ahol szétbontják. A munka várhatóan két évig tart, és 100 millió euróba kerül.