Hazudott az orvosoknak a Germanwings másodpilótája

Andreas Lubitz, Germanwings
Hamburg, 2015. március 27. 2009. szeptember 13-án készült kép Andreas Lubitzról, a Germanwings német légitársaság másodpilótájáról az Airportrace félmaratoni futóversenyen Hamburgban. A 28 éves Lubitz szándékosan idézte elő a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó Airbus A320-as utasszállító repülőgépének lezuhanását a francia Alpokban 2015. március 24-én. A gép fedélzetén 150 ember tartózkodott. (MTI/AP/Michael Müller)
Vágólapra másolva!
Andreas Lubitz autóbalesetet szenvedett 2014 végén, és megsérült, amikor kinyílt a légzsák. Azóta voltak látási zavarai, gyakran előfordult, hogy minden elsötétedett előtte.
Vágólapra másolva!

A Bild a nyomozáshoz közel álló forrásokból értesült a balesetről, valamint arról is, hogy Lubitz a gyanú szerint hazudott az orvosoknak, amikor a szemét kezeltette: nem vallotta be nekik, hogy repülőgépet vezet, hanem azt állította, hogy betegszabadságon van.

Az autóbaleset óta gyakran minden elsötétedett a szeme előtt Forrás: MTI/AP/Michael Müller

Az orvosok ugyanis tudtak arról, hogy pilóta, néhányan még azt is, hogy a Germanwingsnél dolgozik, értesült a lap, amely azt is tudni véli, hogy Lubitz egy antidepresszánst és a Lorazepam nevű nyugtatót szedte az orvosi kartonjai szerint.

Feltételezések szerint a járat 27 éves másodpilótája, Andreas Lubitz szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak a múlt héten kedden. Az Origo akkor percről percre követte az eseményeket. A repülőn tartózkodó mind a 150 ember meghalt. Lubitz sajtóértesülések szerint mentális betegségben szenvedett, kezelés alatt állt, betegségét azonban titkolta a munkaadója előtt.