Megtalálhatják a maláj gép utolsó két áldozatát

Vágólapra másolva!
Kilenc hónappal a maláj gép lezuhanása után a szakemberek végre eljuthatnak az utolsó, eddig még nem vizsgált roncsokhoz, és remélhetőleg megtalálják az utolsó két áldozat maradványait is. A nemzetközi csapatot eddig a heves harcok akadályozták meg a munka elvégzésében.
Vágólapra másolva!

Arrébb vonult a front Kelet-Ukrajnában, így a szakemberek végre átvizsgálhatják a roncsmező északnyugati részét is – számolt be a Reuters.

Nagyon óvatosan kell azonban dolgozniuk, mert az átvizsgálandó terület Petropavlivka falu közelében el van aknásítva – figyelmeztetett a csapat biztonságáért felelős Theo ten Haaf, a holland légierő parancsnoka.

Az utolsó két áldozat holtteste kilenc hónapig volt kitéve az elemeknek Forrás: RIA Novosti/Ria Novosti

Fontos információkat rejthet

Az itt található roncsdarabok fontos információt rejthetnek a tragédia okáról, a harminc holland, ausztrál és maláj szakember azonban elsősorban a 298 utas földi maradványaira koncentrál.

Eddig 296-ot azonosítottak közülük, az utolsó két áldozat földi maradványait pedig remélhetőleg most majd megtalálják. A roncsok 10 négyzetkilométeres területen szóródtak szét, és van két olyan rész, ahol a legnagyobb volt a tűz a becsapódás után. Ezekhez juthatnak el most végre a szakértők.

296 áldozatot már azonosítottak Forrás: RIA Novosti/Andrey Stenin

Nehéz lesz őket azonosítani

A két utolsó áldozat azonosítása azonban hihetetlenül nehéz feladat lesz, figyelmeztetnek a szakemberek.

A maradványokat akár 30 centi vastag földréteg is fedheti, és kérdéses, hogy kilenc hónap és egy hosszú tél után egyáltalán kinyerhetnek-e belőlük DNS-t.