Meghalt az Iszlám Állam vezetője

Iszlám állam vezetője Abu Bakr al-Baghdadi
An image grab taken from a propaganda video released on July 5, 2014 by al-Furqan Media allegedly shows the leader of the Islamic State (IS) jihadist group, Abu Bakr al-Baghdadi, aka Caliph Ibrahim, adressing Muslim worshippers at a mosque in the militant-held northern Iraqi city of Mosul. Baghdadi, who on June 29 proclaimed a "caliphate" straddling Syria and Iraq, purportedly ordered all Muslims to obey him in the video released on social media. AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS FROM ALTERNATIVE SOURCES, AFP IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE'S EDITORIAL CONTENT, DATE AND LOCATION WHICH CANNOT BE INDEPENDENTLY VERIFIED ==
Vágólapra másolva!
Ellentmondásos információk láttak napvilágot arról, életben van-e még egyáltalán Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője.
Vágólapra másolva!

A Radio Iran állítása szerint Bagdadi meghalt – erről a Twitteren számolt be az All India Radio.

A múlt héten a brit Guardian nyomán az Origo is beszámolt arról, hogy az Iszlám Állam 44 éves vezetője még márciusban megsebesült egy légi támadásban. Ezt az iraki kormány egyik tanácsadója is megerősítette.

Az amerikai védelmi minisztérium azonban nem erősítette meg a hírt. A Pentagon illetékesei elismerték, hogy valóban végrehajtottak egy támadást március 18-án a kérdéses térségben, de semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy Bagdadi is ott tartózkodott.

Nem tudni biztosan, él-e még Abu Bakr al-Bagdadi Forrás: AFP/-

A szóvivő szerint semmi baja

Az Iszlám Állam szóvivője pedig egyenesen azt állította, Bagdadi "biztonságban” van, és változatlanul személyesen parancsnokol a fegyveresei felett, akik az iraki Anbar tartományban véres harcokat vívnak a síita milíciákkal.

"Nincs alapjuk azoknak a pletykáknak, amelyek szerint a muszlimok kalifája, Bagdadi megsérült egy koalíciós légi támadásban" – idézte az International Business Times Abu Asszad Anszarit, aki Moszulból tájékoztatott.