Bozóttüzet okozott a felrobbant orosz tüzérségi löveg

Vágólapra másolva!
Eddig majdnem ezer civilt evakuáltak a Don menti Rosztovi terület egyik katonai gyakorlóterének a környékéről, ahol egy robbanást követően tűz keletkezett, amelyet a viharos szél a közeli települések felé terel.
Vágólapra másolva!

Az orosz RIA Novosztyi hírügynökség értesülései szerint a hadgyakorlat során eddig tisztázatlan körülmények között tűz ütött ki az egyik önjáró tüzérségi lövegen, és felrobbant a lőszerkészlete. A hírügynökség úgy tudja, hogy a detonáció során négy katona sérült meg.

Felgyulladt a bozót

A szétrepülő repeszek bozóttüzet okoztak, ami veszélyezteti a gyakorlótér környékén fekvő négy falut. Néhány gránát egy közeli parkolót is telibe talált, ahol harminc gépjármű semmisült meg.

A közeli országúton teljesen leállt a forgalom. A veszélyeztetett falvakból kimenekített embereket a szomszédos településeken létesített ideiglenes szállásokra költöztetik.

Terroristaképző

Az Ukrajinszka Pravda megjegyzi, hogy az ukrán katonai felderítés adatai szerint a térségében lévő orosz katonai létesítmények zöme az utóbbi időben tulajdonképpen terroristakiképző-központként működik, ahol a kelet-ukrajnai szakadárok fegyveresek felkészítése zajlik.

A gyakorlótér például közvetlenül határos az ukrajnai Donyeck megyei lázadók által ellenőrzött területtel.