Dánia közmunkára kötelezné a bevándorlókat

Vágólapra másolva!
A dán szociáldemokrata kormánypárt arra számít, hogy kevesebb bevándorló érkezik az országba, ha a parlament elfogadja azt a javaslatukat, amely szerint az érintetteknek legalább heti 10 óra közmunkát kell vállalniuk az ellátásért cserébe.
Vágólapra másolva!

Morten Bodskov, a párt képviselője, volt dán igazságügyi miniszter az M1 aktuális csatorna híradójának nyilatkozva azt mondta: felelősséggel tartoznak minden menekültért és ki is veszik részüket az európai felelősségvállalásból, mind anyagilag, mind azzal, hogy sokukat befogadják.

Gátat kell szabni

Ez ugyanakkor nem lehet kontroll nélkül megtenni, gátat kell szabni a menekültek áradatának - jelentette ki a politikus, aki szerint már attól érezhetően csökkent a bevándorlók száma, hogy a dán parlament megkezdte a törvény vitáját.

Helle Thorning-Schmidt dán miniszterelnök újévi üzenetében beszélt először arról, hogy új integrációs programot dolgoznak ki, amelynek részeként a menekülteknek dolgozniuk kell az államtól kapott pénzügyi ellátásért, az erről szóló javaslatot terjesztették elő a koppenhágai parlamentben. A kormányzat azt szeretné, ha a szabályozás júliustól életbe lépne.