Conchita Wurst halhatatlan lett

Wurst, Conchita Bécs, 2015. május 13.
Conchita Wurst, a 2014-es Eurovíziós Dalverseny osztrák győztese (b) leleplezi viaszszobrát a bécsi Madame Tussauds panoptikumban 2015. május 12-én. (MTI/AP/Ronald Zak)
Bécs, 2015. május 13. Conchita Wurst, a 2014-es Eurovíziós Dalverseny osztrák győztese (b) leleplezi viaszszobrát a bécsi Madame Tussauds panoptikumban 2015. május 12-én. (MTI/AP/Ronald Zak)
Vágólapra másolva!
Conchita Wurst, a 2014-es Eurovíziós Dalverseny osztrák győztese leleplezte saját viaszszobrát a bécsi Madame Tussauds panoptikumban. 
Vágólapra másolva!

Az extravagáns, "szakállas nő" a Huffington Post brit kiadásának idén februárban, a szobor készülésekor elmondta: két évvel ezelőtt meghívták a bécsi Madame Tussauds-ba, hogy énekeljen Justin Bieber szoboravatóján. Akkor a menedzsere viccesen megjegyezte, hogy Wurst-öt akarja itt látni, és végül így is lett.

Forrás: MTI/AP/Ronald Zak

Conchita Wurstról novemberben vettek méreteket, több mint félezer fotó készült róla, ami miatt három órán át kellett ugyanabban a pózban tartania magát. A panoptikum új viaszfiguráiról nem a vezetőség dönt, hanem a közönség szavaz. A múzeumot felkereső látogatók kívánságlistáján tavaly hónapokon át állt az élen a női ruhában fellépő, de szakállt viselő előadó, polgári nevén Thomas Neuwirth.

Forrás: MTI/AP/Ronald Zak

Wurst elárulta, hogy Grammy-díjről álmodik, énekesként és zenészként az jelentené számára a legnagyobb elismerést. Májusban jelenik meg új lemeze, és a hónap végén, 23-án ő adja át az idei Eurovíziós Dalverseny győztesének a díjat az osztrák fővárosban.