Aki maszturbál, annak terhes lesz a keze

Vágólapra másolva!
Eddig egyedülálló magyarázatot adott egy török hitszónok arra, miért nem szabad maszturbálni.
Vágólapra másolva!

Aki ugyanis ezt teszi, annak terhes lesz a keze, aztán majd gondoskodhat a közös utódokról a túlvilágon. Mindezt élő adásban fejtette ki Mucahid Cihad Han egy néző kérdésére válaszolva.

Sátáni kísértés

Az esetről a török Hürriyet című napilap alapján számolt be a brit Daily Mail. A tudósítás szerint az egyházfi először egy kicsit meglepődött, amikor egy férfi betelefonált a TV 2000 műsorába, és bevallotta, hogy házas ember létére rendszeresen maszturbál – sőt, ettől még a mekkai zarándoklat alatt sem volt képes megtartóztatni magát.

A döbbent pap többször is megismételtette vele a kérdést, mert nem akart hinni a fülének, de aztán hamar magához tért, és figyelmeztette a nézőt, hogy a maszturbálást tiltott dolog, és jobb lenne, ha ellenállna a sátáni kísértésnek.

Az aggódó néző még a mekkai zarándoklat alatt sem volt képes megtartóztatni magát Forrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh

De ez még semmi

Ráadásul, tette hozzá végső érvként, „egy mondás szerint azok, akik szexuális kapcsolatba kerülnek a kezükkel, a túlvilágon rádöbbennek, hogy a kezük terhes lett, és bepanaszolja őket Istennél, a jogait követelve”.

„Ha a nézőnk egyedülálló lenne, azt tanácsolnám neki, hogy nősüljön meg, de mivel már házas, mit mondhatnék” – folytatta, majd később a Twitteren folytatta a tanácsadást.

Nem is tilos

A posztjában emlékeztetett, hogy az iszlám tiltja a maszturbációt. Ez azonban a brit lap szerint nem teljesen igaz.

Az iszlám különböző interpretációi szerint egyesek nem nézik jó szemmel vagy egyenesen elítélik, míg mások szerint megengedhető, ha megakadályozza a férfit abban, hogy házasságtörést vagy más bűnt kövessen el.