Az erkélyen bukott le Barack Obama

HORIZONTAL PRESIDENT PORTRAIT SUMMIT CHEWING GUM ASEAN
US President Barack Obama (R) removes a piece of chewing gum from his mouth as he attends the East Asia Summit plenary session in Nusa Dua on Indonesia's resort island of Bali, on November 19, 2011. Obama held previously unannounced talks with China's Premier Wen Jiabao November 19, after a week of sharp exchanges between the two nations during Obama's Pacific tour. AFP PHOTO / Saul LOEB
Vágólapra másolva!
Barack Obama régóta le akar szokni a dohányzásról, de úgy tűnik, hogy erre minden ígérete ellenére sem képes.
Vágólapra másolva!

Matteo Renzi olasz kormányfő szóvivője buktatta le az amerikai elnököt. Kitett ugyanis az Instagramra egy fényképet a két politikusról, amint a G7-ek csúcstalálkozójának az egyik szünetében az erkélyen beszélgetnek.

Talking #elmau #g7 #cosedilavoro #germania

A photo posted by Nomfup (@nomfup) on

Ez még nem lenne meglepő, de éles szemű újságírók kiszúrták, hogy mintha egy doboz cigaretta lenne Obama kezében, holott a felesége már 2011 februárjában azt nyilatkozta, hogy a férje már legalább egy éve nem gyújtott rá.

Nehéz leszokni

Obama tinédzserként korában szokott rá a cigarettára, és nagyon próbált leszokni, főleg, amióta megszülettek a lányai, mert nem akart rossz példát mutatni nekik.

A rágózás segíthet, csak meg kéne válogatni, hol rág az ember, ha az Egyesült Államok elnöke. A kelet-ázsiai csúcstalálkozó plenáris ülésén például biztosan nem Forrás: AFP/Saul Loeb

Ezért is rágózik annyit mostanában – igaz, nem mindig a megfelelő helyen és időben. A helyi sajtó meglehetősen kiakadt, hogy vadul rágózott januárban az indiai nemzeti ünnepen tartott parádén, sőt tavaly a normandiai partraszállás évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen is, miközben éppen II. Erzsébet királynőt köszöntötték.

A brit Guardian megkereste az ügyben a Fehér Házat, de egyelőre nem kaptak választ. Azt nem tudták kideríteni, hogy az olasz kormányfő vajon dohányzik-e.