Ferenc pápa is bevándorlónak vallja magát

Meglepő fordulat: tabukat döntöget Ferenc pápa - "A te Krisztusod már feltámadt? Az enyém majd jövő vasárnap" news
Vágólapra másolva!
Ferenc pápa társadalmi szolidaritást sürgetett a gazdasági válságtól sújtott rétegekkel és a migránsokkal is. Az egyházfő arról beszélt, hogy ő maga is bevándorló, és óvott attól, hogy befogadás helyett a keresztények kizárjanak másokat.
Vágólapra másolva!

"Bennünket keresztényeket is az a veszély fenyeget, hogy engedjük, hogy megbénítson minket a jövőtől való félelem, és a múló dolgokban keresünk biztonságot, vagy egy zárt társadalmi modellben, amely inkább kizár, mint befogad" – mondta Ferenc pápa Torinóban.

Áldozatok, nem elkövetők

Több mint hetvenezren hallgatták az egyházfő szavait, a misén pedig egy bevándorló fiatalember olvasta fel a diszkrimináció elleni imát. A migránsok az egyenlőtlenségek, a háborúk, az üldözés áldozatai, nem szabad őket ezért felelőssé tenni – mondta Ferenc pápa.

Tabukat döntöget Ferenc pápa Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Az egyházfő emlékeztetett arra, hogy ő maga is migránsnak számít, hiszen családja egykor az olaszországi Piemont tartományból vándorolt ki Argentínába. Kijelentette:

Ferenc pápa az utóbbi időben többször szóba hozta a bevándorlás kérdését. A múlt héten például arra szólított fel, hogy a világon sehol ne zárják be az ajtót azok előtt, akik egy jobb élet reményében más országokban keresnek menedéket.