Az ENSZ-főtitkár a Times Square-en jógázott

new york times square yoga jóga nap
NEW YORK, NY - JUNE 21: People do yoga in Times Square as part of the International Day of Yoga celebration on the Summer Solstice June 21, 2015 in New York City. One hundred and ninety-two countries joined in for a mass yoga session to mark the United Nations declared, International Yoga Day. Kena Betancur/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár 17 ezer ember társaságában jógázott a New York-i Times Square-en helyi idő szerint vasárnap este a jóga nemzetközi napja alkalmából, amelyet az idén először tartottak meg.
Vágólapra másolva!

Harmónia és méltóság

A 71 éves dél-koreai diplomata feleségével vett részt a tömegrendezvényen az ENSZ székházának is otthont adó amerikai nagyvárosban.

Idén először tartottak nemzetközi jóga napot Forrás: AFP/Kena Betancur

"Remélem, hogy a jóga megadja az embereknek azt az érzést és egységet, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy együtt tudjunk dolgozni azért, hogy harmóniában éljünk és mindenki számára lehetővé tegyük a méltóságteljes életet" - mondta az ENSZ-főtitkár a rendezvényen.

Ő nem Ban Ki Mun Forrás: AFP/Kena Betancur

Ezrek jógáztak

A Times Square-en már 13 éve minden június 21-én - a nyár kezdetén - tömeges szabadtéri jógázást tartanak. A korábbi évekhez hasonlóan idén is jógázók ezrei lepték el New York belvárosának utcáit, ahol reggel hét és este fél nyolc között ingyenes jógaoktatás és tornaszőnyegek várták őket.

192 országból csatlakoztak résztvevők Forrás: AFP/Kena Betancur

Idén először nemzetközi nap

Az idén első alkalommal az ENSZ - Narendra Modi indiai kormányfő tavalyi kérésének eleget téve - a jóga nemzetközi napjának nevezte ki június 21-ét, elismerve a jóga jótékony egészségügyi hatásait. India fővárosában, Újdelhiben még a New Yorkinál is nagyobb tömeg, 35 985 ember gyűlt össze jógázni vasárnap, köztük Narendra Modi is.

Szavászana Forrás: AFP/Kena Betancur

Ez utóbbi jógázás két Guinness-rekordot is megdöntött: a legnépesebb jógaóra, illetve a legtöbb nemzet (84) képviselőinek részvételével megtartott jógarendezvény is ez lett.

Június 21-én együtt jógázik az egész városhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150607-junius-21-en-egyutt-jogazik-az-egesz-varos.html