Orbán Viktort dicséri az osztrák pártvezér

Tusványos Bálványosi szabadegyetem Tusnádfürdő 2015
Vágólapra másolva!
Heinz-Christian Strache, az osztrák szélsőjobboldal vezére teljes mértékben egyetért Orbán Viktor azon tusnádfürdői kijelentésével, miszerint azt szeretné, ha Európa az európaiaké maradna. 
Vágólapra másolva!

„A tét ma Európa. Azt szeretném, ha Európa az európaiaké maradna” – mondta 2015-ös tusnádfürdői beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnöknek ezt a kijelentését idézte cikkének címében a Die Welt, amire Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnöke reagált a Facebookon. A pártelnök szerint

ez egyáltalán nem is lehet kérdés, mivel teljesen magától értetődő.

Es sollte eine Selbstverständlichkeit sein!

Posted by HC Strache on 2015. július 26.

Középpontban a migráció

Orbán Viktor bálványosi előadásának középpontjában egyébként az illegális bevándorlók ügye állt. A kormányfő egyebek között arról beszélt, hogy az Európai Unió láthatóan nem tudja kezelni ezt a helyzetet, a kormány nemzeti konzultációjára adott válaszokból pedig számára egyértelműen az derül ki, hogy a magyarok nem kérnek az illegális bevándorlókból.

Egyre erősebb az osztrák szélsőjobb

Az Origo korábban arról írt, hogy Bécsen kívül országszerte is egyre erősebb az Osztrák Szabadságpárt, miközben a kormánykoalíció egyre gyengébben szerepel. Úgy tűnik, a radikálisoknak bejött, hogy élesen ellenzik a görögök újabb megmentését.