Él és virul a levadászott oroszlán testvére

2015.08.01. 23:19

Az amerikai fogorvos által egy hónapja levadászott zimbabwei oroszlán, Cecil testvére mégsem halott, bár korábbi hírek arról szóltak, hogy Jerikót is megölték.

Él és virul

A Hwange oroszlánkutató projekt egyik munkatársa, Brent Stapelkamp a Reutersnek elmondta, hogy az állat életben van, és megítélése szerint jó erőben is. Jerikó a GPS szerint ugyanúgy jár-kel, mint máskor, és most éppen egy nőstény oroszlán társaságában van.  Korábban egy zimbabwei természetvédő csoport Facebook-oldalára kikerült egy bejegyzés, amely szerint szombaton délután 4-kor holtan találták Jerikót, a hím oroszlánt. Jerikó ugyanattól az anyától származik, mint a szerencsétlenül járt Cecil.

Palmer a kép bal oldalán pózolForrás: Instagram

Jóhiszeműen vadászott 

Cecilt július elsején ölte meg egy amerikai fogorvos, Walter Palmer, aki állítása szerint nem tudott arról, hogy törvénybe ütköző cselekedetet követ el.  Meg nem erősített hírek szerint még egy oroszlánnal végeztek a Hwange Nemzeti Parkban két nappal később, július 3-án is. A vadász állítólag szintén külföldi volt, de állampolgárságát nem hozták nyilvánosságra. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK