A liberálisok többet isznak, mint a konzervatívok

alkoholista részeg alkohol
Vágólapra másolva!
A liberálisok szívesebben fogyasztanak alkoholt az Egyesült Államokban, mint a konzervatívok – olvasható a Gallup legfrissebb kutatásában. A felmérésből az is kiderül, minél többet keres valaki, annál nagyobb az alkoholfogyasztás valószínűsége.
Vágólapra másolva!

A Gallup legfrissebb felmérése szerint az Egyesült Államokban a liberálisok szívesebben fogyasztanak alkoholt, mint a konzervatívok. Az intézet 1009 embert kérdezett meg arról, hogy ha lehetőségük van arra, hogy alkoholt fogyasszanak, vagy absztinensek legyenek, akkor mit választanak. A kutatás szerint

a magukat konzervatívként meghatározók 61 százaléka választaná az alkoholt,

míg ez az arány a liberálisoknál 69 százalék volt.

Délen nem isznak

Az alkoholfogyasztók a legnagyobb arányban a keleti parton vannak (73 százalék), míg legkevesebben a déli államokban (59 százalék). Érdekesség, hogy a házasságban élők 70 százaléka is az alkoholt választaná, míg azok, akiknek nincsen házastársuk azok körében csak 58 százalék ez az arány.

A liberális világnézetűek között nagyobb valószínűséggel fogyasztanak alkoholt az emberek Amerikában, mint a konzervatívok Forrás: Thinkstock

Az alkoholfogyasztás a keresetekkel is meglehetős összhangot mutat, mivel minél többet keres valaki, annál nagyobb arányban fogyasztanak alkoholt.

Azok, akik 75 ezer dollár fölött keresnek, ott az alkoholfogyasztók aránya 78 százalék.

Akik 30 ezer dollár alatt keresnek, ott csak 45 százalék az alkoholfogyasztók aránya.

Fontos a képzettség

A felmérésből az is kiderül, hogy minél képzettebb valaki, annál nagyobb az esélye, hogy az alkoholt válassza. A munkanélküliek között 52 százalékos az alkoholfogyasztók aránya, míg a munkával rendelkezők között 73 százalék.