Rendőrruhás tálibok öltek meg katonákat Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Foglyokat is ejtettek.
Vágólapra másolva!

Megöltek legalább tizennégy rendőrt a tálibok, miután egyenruhában belopakodtak a hatóságok egyik állomására a dél-afganisztáni Helmand tartományban - közölte egy biztonsági tisztviselő.

A rendőrnek öltözött tálibok egy hatósági járműben hajtottak be az őrsre, ahol lelőtték az igazi rendőröket, majd elvették azok fegyvereit

- mondta a tisztviselő. Az orvtámadás után az iszlamisták egy másik ellenőrzőponton megöltek még egy rendőrt - tette hozzá.

Foglyokat ejtettek

A tálibok vállalták a támadás elkövetését. Szóvivőjük közlése szerint a szervezet fegyveresei további nyolc rendőrtisztet foglyul ejtettek.

Egyre több támadás

Afganisztánban az utóbbi időben egyre több támadást hajtanak végre a tálibok, feltételezések szerint azért, mert amióta a lázadók megerősítették vezetőjük, Omár molla halálhírét, és Manszúr molla került a szélsőséges szunnita mozgalom élére, hatalmi harcok törtek ki a terrorcsoporton belül.

Kabulban, az afgán fővárosban a múlt hét végén több támadást is végrehajtottak, ezekben ötvenhat ember vesztette életét és több százan megsebesültek. Ez volt a legtöbb áldozatot követelő merényletsorozat az afgán fővárosban 2011 decembere óta.