Haza készül az Iszlám Állam brit hóhéra

Mohammed Emwazinak, Dzsihád John, Jihadi John
Vágólapra másolva!
Január óta először jelent meg videofelvételen Dzsihád John, az Iszlám Állam brit hóhéra, aki fogadkozik, hogy folytatja a lefejezéseket, és a dzsihádisták vezetőjével tér majd haza Nagy-Britanniába.
Vágólapra másolva!

A Daily Mail vasárnapi kiadása megszerezte az 1 perc 17 másodperc hosszú felvétel egy részét, amely valószínűleg két hónapja készült valahol Szíria délkeleti részén.

Ezen először mutatja meg az arcát az Iszlám Állam hóhéra, aki személyesen végzett ki legalább egy nyugati túszt.

Dzsihád John fejezte le James Foley amerikai újságírót Forrás: YouTube

Mobillal készült

A 27 éves férfit februárban azonosították, akkor derült ki, hogy Mohammed Emwazinak hívják, és Londonban élt.

Legutóbb a japán újságíró, Goto Kendzsi januári lefejezéséről készült felvételen jelent meg.

A mostani videó a jelek szerint mobiltelefonnal készült, a brit lap nyolc másodperces részt szerzett meg belőle. Emwazi kapucnis pulóvert visel, és fenyegetően belebámul a kamerába.

Abu Bakr al-Bagdadival készül Nagy-Britanniába a gyilkos Forrás: AFP/-

Lefejezésekkel fenyeget

A felvétel alatt nincs hang, de a lap újságírója meghallgatta az eredetit, amelyen Emwazi érthetően, brit akcentussal kijelenti: „tovább folytatom a lefejezéseket”.

A felvételt a Szabad Szír Hadsereg egyik harcosa szerezte meg, és juttatta el Szófiába. Útközben látta az SZSZH egyik aktivistája Isztambulban, aki állítja: Dzsihád John bemutatkozik, és azt ígéri, hogy hamarosan visszatér Nagy-Britanniába a kalifával (az Iszlám Állam vezetőjével, Abu Bakr al-Bagdadival) együtt.

Mohammed Emwazinak hívják Forrás: --

Terjednek a pletykák

Júliusban olyan hírek terjedtek el, hogy Emwazi Líbiába tette át a székhelyét Szíriából. Mások szerint a saját harcostársai elől menekült, akik a halálát akarják.

Ő a világ egyik legkeresettebb terroristája, a fejére hatmillió fontos vérdíjat tűzött ki az Egyesült Államok, miután tavaly kivégezte James Foley amerikai újságírót.