Öngyilkos lett a főnökét lefejező terrorista

Franciaország gázgyár merénylet
French security stand next to the enclosed area where a decapitated body was found near the Air Products company in Saint-Quentin-Fallavier, near Lyon, central eastern France, on June 26, 2015. An attacker carrying an Islamist flag killed one person and injured several others at a gas factory in eastern France, according to a legal source. The suspected attacker entered the factory and set off several small explosive devices, the source said. AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZE
Vágólapra másolva!
Öngyilkos lett az az Iszlám Államhoz köthető terrorista, aki júniusban fejezte le főnökét a Lyonhoz közeli Saint-Quentin-Fallavier-ben. A 35 éves Yassin Salhira a börtönőrök találtak rá a cellájában kedden este, felakasztotta magát. 
Vágólapra másolva!

A német Bild értesülései szerint felakasztotta magát a börtönben Yassin Salhi, aki júniusban lefejezte főnökét, majd több gázpalackot is felrobbantott a Lyon közelében található Air Products üzemben. A férfi sofőrként dolgozott a cégnél, főnökével feltehetően már korábban végzett és csak később vitte a holttestet a helyszínre.

Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A kiérkező rendőrök az üzem kerítésére tűzve találták meg az emberi fejet, mellette pedig az Iszlám Állam zászlóját. Később letartóztatták Yassin Salhi feleségét és két tettestársát is.