Újabb késes támadás Izraelben

Izraeli katonák vizsgálják a helyszínt, ahol az izraeli biztonsági erők agyonlőttek két palesztin támadót, akik megkéseltek egy katonát a ciszjordániai Náblusz közelében fekvő Howwara faluban 2015. december 27-én. A nap folyamán ez volt a második támadás
Vágólapra másolva!
Egy 17 és egy 23 éves palesztin fiút lőttek le az izraeli biztonsági erők Ciszjordániában. A két fiatal késsel támadt egy szolgálatot teljesítő katonára.
Vágólapra másolva!

Az izraeli biztonsági erők agyonlőttek két palesztin támadót, akik megkéseltek egy katonát Ciszjordániában - közölte vasárnap az izraeli hadsereg.

Katonák vizsgálják a helyszínt, ahol az izraeli biztonsági erők agyonlőttek két palesztin támadót Forrás: EPA/Alaa Badarneh

A támadás egy kisebb faluban történt Náblusz városának közelében, ahol

egy 17 és egy 23 éves palesztin fiú késsel rontott egy ott szolgálatot teljesítő izraeli katonára.

Az incidens során egy további katona megsebesült, őt baráti tűz érte a támadók agyonlövésekor.

A nap folyamán ez volt a második támadás az izraeli biztonsági erők ellen. A reggeli órákban a jeruzsálemi központi buszpályaudvar közelében egy palesztin szintén késsel támadt egy katonára, őt őrizetbe vették.

Október óta tart az erőszakhullám

Izraelben és a palesztin területeken már harmadik hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a merényletek, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal.

Október elseje óta mintegy 130 palesztin vesztette életét

általában az izraeli biztonságiakkal történő összecsapásokban, illetve merényletek elkövetésekor. Az erőszakhullámban eddig húsz izraeli, egy amerikai turista és egy eritreai menekült halt meg.

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén.