Turistákat támadtak meg Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Egy szállodára nyitottak tüzet Egyiptomban, Hurghada üdülőkörzetben. Két turista megsérült, halottakról eddig nem érkezett hír.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen támadók a Vörös-tenger felől érkezve hatoltak be egy szállodába Egyiptom egyik üdülővárosában, Hurghadában - közölte a Reuters.

Több turista megsebesült a támadásban.

A támadók megkéselték őket - írja a BBC. A turisták nem sérültek meg komolyabban. Egyelőre nem érkeztek hírek arról, hogy a támadók bárkit is megöltek volna.

A hírügynökség úgy tudja, a támadóknál lőfegyver, kés és öngyilkos merénylethez használható, robbanószerrel töltött öv is volt. A támadók célpontja a Bella Vista hotel volt.

Az egyiptomi állami tévé arról számolt be, hogy az egyiptomi biztonsági erők visszaverték a támadást, és

az egyik terroristát megölték.

Az egyiptomi belügyminisztérium azt közölte, hogy két osztrák és egy svéd turistát késsel sebesített meg az egyik támadó. Más források szerint csak két sebesült van, egy német és egy dán állampolgár. A belügyminisztérium azt is közölte, hogy az egyik támadó egy diák, aki a fővárosból származik.

A hatóságok lezárták a támadás helyszínét. A Twitteren megosztott képeken az látszik, hogy golyóálló mellényt viselő fegyveres katonák jelentek meg a környéken.

Az egyiptomi hadsereg szerdán még azt jelentette, hogy öt nap alatt több mint 120 terroristát "likvidáltak" a Sínai-félszigeten. A terület északi részén megvetette a lábát a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet helyi ága.

Tavaly október 31-én lezuhant a Sínai-félszigeten egy Egyiptomból Oroszországba tartó orosz polgári repülőgép. A Metrojet járata Sarm-es-Sejkből indult Szentpétervárra, és a felszállás után 23 perccel zuhant le. A gépen 217 utas - köztük 17 gyermek - és 7 főnyi személyzet tartózkodott,

a katasztrófát senki nem élte túl.

Oroszország eleinte tagadta, hogy terrorcselekmény történt volna, végül a párizsi támadás után ismerték el hivatalosan is, hogy a gép nem baleset miatt zuhant le.

Az Egyiptomban lezuhant orosz repülőgép egyik darabja Forrás: MTI/EPA/Haled El-Fiki

Az Iszlám Állam terroristái nem először támadnak üdülőövezetre a tenger irányából. Tunéziában is külföldi turistákra támadt nyáron az a merénylő, aki gumicsónakon érkezett az Imperial Marhaba és a Szoviva üdülők melletti strandra.