Elfogtak egy terroristát az ukrán–lengyel határon

Vágólapra másolva!
Franciaországban tervezett támadáshoz fegyvereket és robbanószereket szállító francia állampolgárt tartóztattak le az ukrán hatóságok az ukrán–lengyel határon. 
Vágólapra másolva!

Az M6 francia televízió-csatorna a 25 éves férfi gépjárművében egyebek közt rakétavetőket és Kalasnyikov gépkarabélyokat találtak az ukrán hatóságok. Oleh Szlobodin, az ukrán határőrség szóvivője megerősítette a letartóztatást, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) azonban nem nyilatkozott az értesüléssel kapcsolatban. Az M6 közlése szerint a férfi a fegyvereket egy tervezett támadáshoz szállította volna Franciaországba. A tévécsatorna hozzátette, a francia hatóságok kérvényezték a férfi kiadását.

Riadókészültség van

Az európai hatóságok riadókészültségben vannak azóta, hogy tavaly novemberben 130 ember vesztette életét a párizsi vérengzésekben, illetve 32 embert öltek meg terroristák a Brüsszelben végrehajtott márciusi kettős terrortámadásban. Az Egyesült Államok kedden figyelmeztette állampolgárait további európai terrortámadások lehetőségére, amelyek a Franciaországban tartandó 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság helyszíneit is célba vehetik.