Rosszul indult az év Sarkozynek és Hollande-nak

French president Francois Hollande speaks in Paris on November 14, 2015, following a series of coordinated attacks in and around Paris late Friday which left more than 120 people dead. Hollande on Saturday blamed the Islamic State group for the attacks in Paris that left at least 128 dead, calling them an "act of war". AFP PHOTO / POOL / STEPHANE DE SAKUTIN
Vágólapra másolva!
A franciák többsége sem Francois Hollande jelenlegi, sem Nicolas Sarkozy volt államfőt nem akarja elnökjelöltként látni a 2017-es választáson egy felmérés szerint.
Vágólapra másolva!

Az Odoxa Intézet által végzett és a Le Parisien szombati számában megjelent felmérés szerint a megkérdezettek 74 százaléka ellenzi, hogy a jelenlegi szocialista elnök vagy konzervatív elődje induljon a jövő évi elnökválasztáson.

Francois Hollande meglehetősen rosszul Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

A francia választópolgárok Alain Juppe konzervatív exkormányfőt látnák a legszívesebben köztársasági elnökként, 56 százalékuk támogatja indulását a legfőbb államhatalmi tisztségért.

Nicolas Sarkozy volt elnököt sem látnák szívesen a köztársaság vezetőjeként Forrás: AFP/Pascal Pochard-Casabianca

A megkérdezettek 37 százaléka állt ki azért, hogy a jobboldali Nemzeti Front vezetője, Marine Le Pen versenybe szálljon a köztársasági elnöki posztért.

A felmérést interneten végezték el 1042 fős reprezentatív mintán tavaly december 23-24-én.