Vágólapra másolva!
A magyar határ megnyitását követelik. Az M1 helyszíni tudósítójának beszámolója szerint egy 100-150 fős csoport először a magyar határ felé indult, de most úgy tűnik, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága helyi szervezetéhez vonul. A Blic című belgrádi lap azt írja, hogy migránsok egy "nagy csoportja" indult el gyalog a magyar határ felé.
Vágólapra másolva!

Mintegy 150-200 migráns kezdett tiltakozásba kedd reggel a Belgrád szívében található buszpályaudvarnál, követelték a magyar határ megnyitását, és egy részük elindult a szerb-magyar határ felé - írta honlapján a Blic című szerb napilap.

Az újság szerint a migránsok nagy csoportja indult el gyalog a magyar határ felé.

A tüntetés előtt egymással tűztek össze a buszpályaudvar melletti parkban összegyűlt migránsok. Egy csoportjuk szidalmazta, majd megtámadta azokat, akik nem akartak tiltakozni. Megtámadták a migránsokat információkkal ellátó segélyközpont, az Info Park munkatársait is. Nagy volt a rendőrö jelenlét, de a rendőrök nem léptek közbe.

A történtek miatt az Info Park bezárta ottani irodáját, és táblát tett ki rá ezzel a szöveggel: "a bajkeverők miatt nincs több segítség".

A belgrádi taxisok azt mondták, hogy a park melletti Nemanjina utcát tíz percre lezárták az incidens miatt. A Blic úgy tudja, hogy a tiltakozás szervezői a Ne legyenek határok (No borders) nevű csoportból valók, akik már korábban is szerveztek tüntetéseket a szerbiai fővárosban.