Nem találják a tolmácsnőt megerőszakoló migránst Franciaországban

migration TOPSHOTS Horizontal (FILES) This file photo taken on August 16, 2016 shows an aerial view of tents in the "jungle" camp in Calais, northern France.
The "Jungle" camp in the northern French town of Calais, home to thousands of migrants hoping to
Egy kisvárosnyi ember zsúfolódott össze a calais-i "dzsungelben"
Vágólapra másolva!
A calais-i Dzsungel bejáratánál, az utcán erőszakolták meg a 38 éves családanyát.
Vágólapra másolva!

A France 5 közszolgálati televízió számára készített riportot egy újságíró a Dzsungelnek nevezett menekülttáborban, Calais-ben. A kiskorú migránsokról akart riportfilmet forgatni.

A calais-i Dzsungel Forrás: AFP//Philippe Huguen

Három afgán migránssal a tábor bejáratánál beszéltek meg találkozót, hajnali fél 3-ra. Azt ígérték az újságírónak és a tolmácsnak, hogy segítenek majd riportalanyokat találni. Ahogy megérkezett az újságíró és az afgán származású tolmácsnő, a migránsok kést vettek elő, az újságírót kirabolták, elvették a kameráját is, késsel megfenyegették, majd az egyik migráns – szintén egy késsel – arra kényszerítette a tolmácsnőt, hogy feküdjön le a földre, majd megerőszakolta. A La Voix Du Nord regionális újság arról számolt be, hogy a tolmácsnőt kórházba vitték, súlyosan megsérült.

A 38 éves tolmácsnőről csak annyit mondott el a francia rendőrség, hogy férjezett és egy gyereke van. Pascal Marconville megyei ügyész szerint egyelőre semmit nem tudnak a három migránsról. A Dzsungel területén legalábbis nem találják őket.