Máltán betiltották a melegek kikezelését

téli olimpia, szocsi, sochi, melegjogok, melegbár szocsiban
TO GO WITH AFP STORY BY MARIA ANTONOVA Performers pose for a photo backstage before their show in a gay club in the Russian Black Sea resort of Sochi on September 28, 2013. While Western activists call for an outright boycott of the Winter Olympics in Sochi over a homophobic new law, the city's discreet gay community wants athletes to compete in the Games -- and wear rainbow shirts. AFP PHOTO / MIKHAIL MORDASOV
Vágólapra másolva!
A világon elsőként betiltották Máltán azokat a kezeléseket, amelyek célja a melegek szexuális irányultságának megváltoztatása. A katolikus szigetországban csak 2011-ben legalizálták a válást, de mára Málta a melegjogok élharcosa lett.
Vágólapra másolva!

Máltán világelsőként betiltották az olyan kezeléseket, amelyek célja a melegek szexuális irányultságának módosítása. Emberi jogvédők kedden üdvözölték a máltai törvényhozásban előző nap elfogadott törvényt.

A jogszabály értelmében a homoszexuálisok "gyógyítására" tett kísérletek 4600 euróig, vagyis mintegy 1,5 millió forintig terjedő pénzbüntetéssel és különösen súlyos esetekben akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendőek.

Málta a melegjogok élharcosa

- Az emberek világszerte szenvedtek az "áttérítési praktikáktól", amelyek halálhoz vagy súlyos károsodásokhoz vezettek.

a különböző szexuális irányultságok és kifejezésmódok között - mondta Silvan Agius, a szigetállam emberi jogi és integrációsügyi bizottságának igazgatója a dpa német hírügynökségnek.

Agius szerint Málta az egyetlen ország a világon, ahol megtiltották ezeket a kezeléseket.

A katolikus Máltán csak 2011-ben legalizálták a válást, ugyanakkor a szigetállam ma élharcosnak számít a melegek, biszexuálisok és transzneműek (LGBT) jogainak tekintetében.