Északi terrortámadástól tart Dél-Korea

This picture released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on October 8, 2015 shows North Korean leader Kim Jong-Un (C) inspecting a newly-built village at Paekhak-dong in Sonbong District of flood-hit Rason City.   AFP PHOTO / KC
Kim Dzsongun magasabb szintre vágyik
Vágólapra másolva!
A dél-koreai elnök arra szólította fel hétfőn országa hatóságait, hogy szavatolják az állampolgárok biztonságát, mert az észak-koreai rezsim terrortámadásokra készülhet.
Vágólapra másolva!

Dél-Koreának készenlétben kell állnia Phenjan újabb provokációival szemben - közölte a miniszterekkel Pak Gun Hje. A két Korea között azután vált ismét szinte tapinthatóvá a feszültség, hogy Phenjan az év elején újabb kísérleti atomrobbantást hajtott végre, majd egy hónappal később ballisztikus rakétával műholdat állított pályára a Föld körül.

Kim Dzsongun és emberei az elmaradhatatlan jegyzetfüzetekkel Forrás: AFP/Kns

Pak arra figyelmeztetett,

Kim Dzsong Un utasította vezérkarát, hogy összpontosítsák az ország erőforrásait terrortámadások és kibertámadások előkészítésére.

Az észak-koreai külügyminiszter viszont a múlt héten a török kormányfőnek küldött részvéttáviratában azt írta: Észak-Korea következetesen ellenzi a terrorizmus minden formáját.

Dél-koreai hatóságok arról számoltak be, hogy januárban

észak-koreai szerverekről töménytelen mennyiségű e-maillel próbálták elárasztani több hivatal postafiókját.