Lezuhant egy amerikai vadászgép

2016.01.22. 06:16

Lezuhant csütörtökön egy amerikai F-16-os harci gép Arizonában – közölte a légierő. A hadseregnek egyelőre sem a baleset okáról, sem a pilóta állapotáról nincs információja.

A légierő közleménye szerint a vadászgép a Luke légi bázison állomásozó 56-os egység kötelékébe tartozott, és helyi idő szerint 8 óra 45 perckor csapódott a földbe az Arizona államban található Bagdad nevű kisváros közelében. A légierő közölte: a szerencsétlenség viszonylag távoli helyszíne és a terepviszonyok miatt egyelőre nincs tudomásuk arról, hogy mi történt a pilótával. 

Tajvani pilóta vezette

A CNA tajvani hírügynökség pénteken arról számolt be, hogy az eltűnt és feltehetően meghalt pilóta a tajvani légierő kötelékében szolgált. Kao Ting-Cseng 2007-ben végzett a tajvani légierő akadémiáján, és kiképzésen volt az Egyesült Államokban. A pilóta légi harcban használatos manővereket gyakorolt, amikor a vadászgép egyelőre ismeretlen okból lezuhant.

A tajvani légierő azt is tudatta, hogy segítenek abban, hogy Kao családja a Luke légi bázisra utazzon, valamint tajvani szakértőket is küldenek, hogy segítsenek kivizsgálni a történteket. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK