Die Presse: Hogyan szegényítsük el Magyarországot 37 milliárd euróból

Somogyszil, szétszedett házak, szocpol, lopás, cigányság, roma, cigány, Somogy, szegénység, mélyszegénység, pusztulás
Vágólapra másolva!
Míg a baloldali kormányok kitalicskázták az adófizetők pénzét, addig a 2010 óta hatalmon lévő Orbán-kormány markolóval teszi ugyanezt. A magyar kormányok a 2004-es uniós csatlakozásunk óta 37 milliárd eurót herdáltak el, írja a Die Presse. 
Vágólapra másolva!

Ha az ember a főváros tőszomszédságában elterülő Budaörsön sétál, egy pillanatra úgy érezheti magát, mintha a szomszédos Ausztriában tenné ugyanezt. Tiszta, rendezett utcák, az orvosi ellátás zökkenőmentesen üzemel, modern uszoda, ápolt, karban tartott játszóterek, és még a nyilvános vécében is van papír. Ekképp mutatja be lakóhelyét Mihály Andor szociológusprofesszor az osztrák napilapnak.

Tarthatnánk mi is ott, ahol a sógorok

Ha valamit nem lehet Budaörsön megtalálni, az nagy valószínűséggel az egész országban sem fellelhető. A munkanélküliségi ráta egyharmada a magyar átlagnak, és a településen még a szociális ellátórendszer sem omladozik. Ilyen állapotoknak kellene uralkodniuk az egész országban,

ha a magyar politikai elit zöme nem lopta volna szét Magyarországot.

Az Orbán-kormány pedig turbófokozatra kapcsolt – fűzi hozzá a Die Presse vendégszerzője. Míg az előző szocialista kormány kitalicskázta a pénzt az országból, addig a jelenlegi kormány a törvényhozás markolójával teszi ugyanezt 2010 óta.

Budaörsön még jól megy Forrás: Wikipedia

Pénz, ami (már) nincs

Ausztria – mai értéken átszámolva – 7,2 milliárd eurót kapott a második világháború után az Egyesült Államoktól a talpra álláshoz. Ezzel szemben

Magyarország a 2004-es uniós csatlakozás óta 37 milliárd euróhoz jutott hozzá.

A nyugat-európai léptékkel is hatalmas összeget szerinte öt év alatt felélte a jelenlegi magyar vezetés.

Az egészségügyre nem jut Forrás: MTI/Újvári Sándor

Ha a Brüsszelből érkező támogatások fele nem kormányközeli zsebekbe vándorolt volna, lett volna elég pénz például a magyar egészségügyi és az oktatási rendszer rendbetételére – véli a szociológus.

Nemcsak az uniós pénzek estek áldozatul a magyar kormánynak, hanem minden, ami az útjukba került, írja a Die Presse szerzője. Felsorolja a 2010-ben „egy tollvonással államosított” magánnyugdíj-pénztári vagyont, a 40 ezer dohányboltot, amit állítólag ötezer Fidesz-közeli tulajdonos kezére juttatott.

Az osztrák lapban megjelent írás szerint, ha mutyik sora nem történt volna meg, akkor a magyar államkassza több milliárd euróval, avagy több százmilliárd forinttal lenne most gazdagabb, és nem fényévekre lennénk az osztrák életszínvonaltól, és Budaörs nem oázis lenne a sivatagban.