Mindenkinek adna fegyvert az Eagles of Death Metal énekese

2016.02.16. 10:52

A fegyvertartás mellett érvelt az Eagles of Death Metal énekese. A zenekar koncertje alatt támadtak november 13-án a terroristák a párizsi Bataclanra, ahol 89 embert mészároltak le.

Jesse Hughes elkötelezett híve a fegyvertartásnak. A zenekar most folytatja a november 13-i párizsi terrortámadások miatt félbeszakadt európai turnéját, az énekes ebből az alkalomból adott interjút az iTélé című francia televíziónak.

Jesse Hughes és Dave Catching gitáros tiszteleg a párizsi terrorista támadások áldozatai előtt a BataclannálForrás: AFP/Miguel Medina

Minden más lett volna

Hughes fenntartja a véleményét, hogy a szigorú francia fegyvertartási szabályok nem nehezítették meg a terroristák dolgát – éppen ellenkezőleg.

„Megakadályozta-e a törvényetek egyetlen ember halálát is a Bataclanban? Ha bárki igennel felel erre a kérdésre, azt szeretném hallani, mert én nem így gondolom. Szerintem ezt csak a legbátrabb emberek tették, akiket valaha láttam, akik fegyverrel a kezükben néztek szembe a halállal” – jelentette ki.

89 ember halt meg a BataclanbanForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Az énekesnek meggyőződése, hogy mindenkinek joga van a fegyverviselésre, és a párizsi támadások csak megerősítették ebben a hitében – számolt be az NBC News.

„Tudom, hogy az emberek nem fognak egyetérteni velem, de úgy tűnik, hogy Isten megteremtette a férfit és a nőt, azon az éjszakán pedig a fegyver tette őket egyenlővé. Úgy vélem, talán egyetlen dolog változtatná meg a véleményemet, de amíg senkinek nem lehet fegyvere, addig mindenkinek kell, hogy legyen” – tette hozzá.

Az Eagles of Death Metal ma lép fel Párizsban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK