Kislányokkal jutalmazzák az Iszlám Állam harcosait

2016.03.13. 07:47

Az Iszlám Állam fogamzásgátlásra és abortuszra kényszeríti a fogva tartott és folyamatosan megerőszakolt jazidi nőket, hogy ne legyenek terhesek, és a harcosok "ellátása" biztosított legyen.

A The New York Times amerikai napilap munkatársa több mint harminc olyan nővel beszélt, akiknek sikerült megszökniük a dzsihádisták fogságából. A radikális szervezet sátánimádónak tartja a jazidiket. A mintegy félmilliós vallási kisebbség jelentős része földönfutóvá vált az észak-iraki, autonóm Kurdisztánban. Az Iszlám Állam mintegy ötezer jazidit ejthetett fogságba, közülük nagyjából kétezernek sikerült megszöknie.

Az Iszlám Állam harcosai egy korábbi felvételenForrás: AFP

Hadizsákmányok

A lap egy nőgyógyásszal is beszélt, aki azon az iraki ENSZ-klinikán dolgozik, ahol a sorozatos nemi erőszak áldozatait, a kiszabadult szexrabszolgákat megvizsgálják és ellátják, és az orvos azt mondta, hogy a nők mindössze öt százaléka volt terhes, ami a természetesnél jóval alacsonyabb arány.

Az Iszlám Állam nem is nagyon titkolja, hogy fiatal lányok és nők ezreit "hadizsákmányként" kezeli. A sok esetben alig 12 éves lányokkal rendszeresen "jutalmazzák" a harcosokat, vagy egyszerűen eladják őket szexrabszolgának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK