Salah Abdeslam nyomára bukkantak Brüsszelben

2016.03.18. 14:26

Szorul a hurok Salah Abdeslam körül. Belga lapok szerint a rendőrség kedden az ő búvóhelyét rohamozta meg Brüsszelben, de a férfi elmenekült. Az ujjlenyomatát viszont megtalálták a lakásban. 

Megtalálták Salah Abdeslam ujjlenyomatát abban a brüsszeli lakásban, amelyet három napja megrohamozott a rendőrség – jelentette a belga média. A november 13-ai párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjét hónapok óta keresik, de még mindig szökésben van.

Abdeslamnak eddig még mindig sikerült megszöknieForrás: AFP/Dsk

A keddi razzia a belga főváros déli részén, egy Forest nevű külvárosban volt. A hely közel van Molenbeekhez, ahol a párizsi merényletek több gyanúsítottja is élt.

Nem először szökött meg

A belga hatóságok nem először bukkantak Abdeslam nyomára, de eddig még nem sikerült elfogni. Február közepén a La Derniére Heure című belga napilap azt írta, hogy a terrorista a merényletek után még legalább húsz napig Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében bujkált egy lakásban. A helyszínen TATP, vagyis triaceton-triperoxid nyomait találták, valamint három, kézzel készített övet, amik alkalmasak robbanószer tárolására. 

Nemzetközi kudarc

A szökésben lévő Salah Abdeslamot annak ellenére sem sikerült eddig kézre keríteni, hogy a terrortámadásokat követően Belgium nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. A belga rendőrség által első számú közellenségként aposztrofált fiatalember két testvére közül Ibrahim öngyilkos merénylőként robbantotta fel magát a párizsi Bataclan koncertteremben, a másikat, Mohamedet pedig még a merényletsorozatot követő hét végén őrizetbe vették a brüsszeli Molenbeekben. 

A francia fővárosban hét helyszínen elkövetett merényletsorozatnak százharminc halálos áldozata volt.