Mégis találkozott Barack Obamával Orbán Viktor

2016.04.01. 09:30

Barack Obama amerikai elnök meghívására Orbán Viktor is részt vett a nukleáris biztonságról szóló csúcstalálkozó delegációvezetőinek vacsoráján Washingtonban. Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője korábban nem árulta el, mi lesz a magyar miniszterelnök programja az amerikai fővárosban. 

Több más politikussal együtt a Fehér Házban vacsorázott Orbán Viktor. A magyar kormányfő a nukleáris biztonságról szóló csúcstalálkozón vesz részt Washingtonban, a delegációk vezetőit Barack Obama látta vendégül. Az amerikai elnök a vacsora előtt egyenként kezet fogott a résztvevőkkel, így Orbánnal is. 

Barack Obama üdvözölte a delegációk vezetőit, köztük Orbán ViktortForrás: Anadolu Agency/Chuck Kennedy

Rejtélyes látogatás

Csütörtökön a Vs.hu próbálta kideríteni, kivel találkozik Orbán Viktor Washingtonban, de Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője nem árulta el a programot. Csak annyit mondott, hogy majd a közmédián keresztül tájékoztatnak mindenkit a részletekről. 

Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik a washingtoni Fehér HázbaForrás: MTI/AP/Andrew Harnik

A nukleáris biztonságról szóló konferencián 56 ország állam- vagy kormányfője vesz részt. A résztvevők nemcsak az atomfegyverek elterjedésének megakadályozásáról tárgyalnak, hanem más témák, köztük gazdasági ügyek, a klímavédelem vagy az atomerőművek biztonsága is szóba kerül.