Fodrászt le szabad buzizni Franciaországban

fodrász
http://www.dreamstime.com/stock-photography-hairdresser-cutting-clients-hair-electric-hair-clipper-beauty-salon-image64048902
Vágólapra másolva!
Mivel sok közöttük a meleg, ezért nem homofób sértés, ha valaki „mocskos buzinak” nevez egy férfi fodrászt – ezt a megdöbbentő ítéletet hozta egy párizsi bíróság. 
Vágólapra másolva!

A döntés és annak indoklása érthető módon mélységesen felháborította és megdöbbentette a melegközösséget. Az ítéletről először a Metronews számolt be.

Az ügy egy fodrász elbocsátása miatt került a bíróságra: a férfi beteg lett, ezért nem tudott megjelenni a munkahelyén. A fodrászat tulajdonosa nem csupán elbocsátotta emiatt az illetőt, de véletlenül küldött is neki egy e-mailt a következő szöveggel: „Nem fogom megtartani (az érintett fodrászt). Nincs vele kapcsolatban jó érzésem. Egy mocskos buzi.”

Egy fodrász nem sértődhet meg, ha lebuzizzák Forrás: Dreamstime

Hiába kereste az igazát

Az alkalmazott hátrányos megkülönböztetés miatt beperelte egykori alkalmazóját, szerinte ugyanis a levél szövegéből egyértelmű, hogy az elbocsátása mögött homofóbia áll – számolt be a The Local.

És bár a francia kifejezés (a „pédé”) kimondottan sértő, a bíróság szerint ebben az esetben nem minősül annak, és így nem kérdőjelezi meg az elbocsátást.

Felizzott a Twitter (a kép illusztráció) Forrás: Dreamstime

Bizarr indoklás

Az igazán bizarr az ítélet indoklása. „Ha a fodrászatot vesszük, a tanács véleménye szerint a buzi nem minősül homofób sértésnek, mert a fodrászatok rendszeresen alkalmaznak melegeket, különösen a női szalonokban, és ez nem okoz semmiféle problémát.”

Az ítélet és az indoklás felkerült a Twitterre, ahol valóságos vihart kavart.

Myrian El Khomri munkaügyi miniszter is felháborítónak és sokkolónak minősítette az esetet, a Le Défenseur des Droits nevű jogvédő szervezet pedig, amelyet szintén bevontak az ügybe, jelezte, hogy a fodrász meg fogja fellebbezni az ítéletet.