Erkélyről szórta a pénzt egy bankrabló Isztambulban

Bankrablás, Isztambul, pénzszórás, Semih Bulut, Törökország
Vágólapra másolva!
Nagy tűzerejű fegyverrel a kezében rabolt bankot egy férfi Isztambulban, hogy a megszerzett pénzt aztán a bankhoz tartozó épület erkélyéről teátrális mozdulatokkal az utcára szórja. A férfi valószínűleg egy családi sérelmet akart így megtorolni: szerinte édesapját átverte a bank.
Vágólapra másolva!

Harmincezer török lírát, azaz nagyjából hárommillió forintnak megfelelő összeget szórt szét egy erkélyről az utcára egy Semih Bulut nevű fiatal török férfi Isztambulban. Az eset még kedd este történt, a Hürriyet című török lap ma adott hírt a pénzesőről.

A férfinél fegyver volt, a pénzt, amit szétdobált, bankrablással szerezte.

Az épület aljában lévő bankfiókot rabolta ki. A széles mozdulatokkal bankjegyeket szóró férfiről fotó is készült.

Semih Bulut akciója videón is megvan, a 23. másodpercnél látszik a pénzeső. A férfi fegyverrel a kezében méltatlankodva kiabált is az erkélyről az utcán állókhoz.

A pénzt nem kapkodták fel az utcán sétálók. Ebben közrejátszhatott az is, hogy mielőtt a férfi elkezdte volna a bankjegyek hajigálását,

kétszer a levegőbe lőtt fegyverével.

A rendőrök négy órán keresztül tárgyaltak Buluttal, aki végül megadta magát. Az utcán heverő pénzt is a rendőrök szedték össze, miután a férfit előállították.

Semih Bulut a környéken élők szerint azért adta fejét erre a furcsa bankrablásra, mert egy régi családi sérelmet kívánt így megtorolni. A bankfiók épületét még az édesapjától vásárolta meg a pénzintézet négy évvel ezelőtt, de a fegyveres rabló szerint becsapták őt és családját.

A bankrablásban és az azt követő eseményekben nem sebesült meg senki.