Merényletet terveztek Trump ellen

Donald Trump Holds News Conference In Jupiter, Florida GettyImageRank2 ELECTION
JUPITER, FL - MARCH 08: Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a press conference at the Trump National Golf Club Jupiter on March 8, 2016 in Jupiter, Florida. Trump is projected to win the Republican Presidential primaries in Mississippi and Michigan. Joe Raedle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A szombati vegasi gyűlésen végzett volna a republikánusok várható elnökjelöltjével a 19 éves brit férfi, aki egy éve a gyilkosságra készült.
Vágólapra másolva!

Az NBC amerikai televízió és több más hírforrás az amerikai titkosszolgálatra hivatkozva arról számolt be, hogy a 19 éves Michael Steven Sandford ellen hétfőn emeltek vádat egy nevadai szövetségi bíróságon.

Sandfordot a szombati nagygyűlésen tartóztatták le, miután

meg akarta szerezni egy rendőr fegyverét, hogy - saját bevallása szerint - agyonlője Trumpot.

Nem először próbálták megölni Trumpot a választási kampányban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Joe Raedle

Azzal szólította meg a rendőrt, hogy autogramot szeretne kérni a republikánusok várható elnökjelöltjétől. Amikor a rendőr feléje fordult, megragadta és megpróbálta elvenni tőle a szolgálati fegyverét. Azonnal elfogták. Kiderült, hogy

brit jogosítványa van, és másfél éve él az Egyesült Államokban, a New Jersey-ben lévő Hobokenben.

Óvadék ellenében sem

A hatóságok elutasították, hogy óvadék fejében szabadlábra helyezzék a férfit, mert Sandfordot veszélyesnek tartják, és fennáll a lehetősége, hogy megpróbálna megszökni. A brit férfi előzetes meghallgatását július 5-én tartják. Ha bűnösnek találják magánterületen elkövetett erőszakos cselekmény vádjában, akár tíz év börtönbüntetésre és 250 ezer dolláros bírság megfizetésére ítélhetik.

Nem ez az első alkalom, hogy a választási kampányban Donald Trump életére törnek. Idén márciusban az ohiói Daytonában akarta megkéselni valaki a milliárdos üzletembert.