Kitört a botrány a demokratáknál: az elnök lemondását követeli Sanders

SANDERS, Bernie beszél kampányrendezvény Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Erie, 2016. április 19. A Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltségére pályázó Bernie Sanders vermonti szenátor beszédet mond egy kampányrendezvényen a Pennsylvania állambeli Eriében 2016. április 19-én. Pennsylvaniában április 26-án tartanak előválasztást. (MTI/EPA/David Maxwell)
Vágólapra másolva!
Bernie Sanders vermonti szenátor, Hillary Clinton korábbi riválisa a párt vezetőjének lemondását követelte a WikiLeaks által kiszivárogtatott információk alapján.
Vágólapra másolva!

A vermonti szenátor egy nappal a demokraták elnökjelölt-állító konvenciója előtt, július 24-én az ABC televízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában követelte, hogy menesszék Debbie Wasserman Schultzot, a párt országos bizottságának az elnökét.

A WikiLeaks által újonnan nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint ugyanis

a pártvezetés és a pártelit az előválasztási folyamat során egyértelműen Sanders ellen dolgozott, és Hillary Clintont részesítette előnyben,

és ahelyett, hogy semleges maradt volna, mindent megtett azért, hogy Clinton esélyeit erősítse.

Nem sokkolja, de csalódott

„Szerintem le kell mondania. Pont” - jelentette ki a vermonti szenátor az ABC televízió A Hét című műsorában Debbie Wasserman Schultzról. Mint fogalmazott: „nem sokkolja” őt mindaz, ami a Demokrata Párt WikiLeaks által nyilvánosságra hozott belső levelezéséből kiderült.

Persze,

– tette hozzá. Wasserman Schultz – a CNN jelentése szerint – éppen a kiszivárogtatott dokumentumok és Sanders korábbi követelései miatt nem mond beszédet a demokraták hétfőn kezdődő philadelphiai konvencióján.

Sanderst nem sokkolja, hogy a pártvezetés ellene dolgozott, de csalódott Forrás: MTI/EPA/David Maxwell

A pátvezetés a hitével akarta megfogni

A CNN televízió arról kérdezte a szenátort, mit szól ahhoz, hogy a pártvezetés arra is tervet készített, hogy lejárassa őt a hite és vélt ateizmusa miatt. A WikiLeaks ugyanis nyilvánosságra hozott egy belső levelezést is, amelyben Brad Marshall, a párt egyik munkatársa azt javasolta a Kentuckyban és Nyugat-Virginiában tartott előválasztások előtt, hogy kérdezzék a szenátort a hitéről, arról, valóban hisz-e Istenben, vagy ateista.

– fogalmazott belső körlevelében Brad Marshall, aki vasárnap bocsánatot is kért e leveléért.

Trump miatt nem támadja Clintont

A vermonti szenátor felháborítónak nevezte a levelet. Ugyanakkor leszögezte: a konvención

nem kíván kihívást intézni Hillary Clintonhoz, mert szerinte most fontosabb Donald Trump legyőzése,

mint az előválasztásokon történtek megvitatása.

A szenátor dicsérő szavakkal szólt Clinton alelnökjelöltjéről, Tim Kaine virginiai politikusról, mondván, Kaine nézetei ugyan konzervatívabbak, mint az övéi, de még így is

Trump kampányfőnöke szerint Sanderst becsapták

Reagált a WikiLeaks kiszivárogtatásaira Paul Manafort, Trump kampányfőnöke is. Manafort a Fox televízióban arról beszélt, hogy a demokraták pártelitje becsapta Bernie Sanderst és a progresszív tábor szavazóit.