Újabb erdőtűz száguld át Kalifornián

Kalifornia erdőtűz kaliforniai
CLEARLAKE, CA - AUGUST 02: Cal Fire firefighters prepare to start a backfire operation ahead of the Rocky Fire on August 2, 2015 near Clearlake, California. Over 1,900 firefighters are battling the Rocky Fire that burned over 22,000 acres since it started on Wednesday afternoon. The fire is currently five percent contained and has destroyed at least 14 homes. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Újabb erdőtűz pusztít és terjed minden irányba elképesztő sebességgel Kaliforniában, a Los Angelestől keletre fekvő Cajon-hágón, emiatt több mint 82 ezer embernek kellett elhagynia otthonát.
Vágólapra másolva!

A kiürített települések között van a síparadicsomáról híres, 4500 lakosú Wrightwood. A tűz miatt le kellett zárni a Dél-Kalifornia és Las Vegas közötti főút egy szakaszát - közölte San Bernardino megye tűzoltóságának szóvivője.

Közben a San Franciscótól északra pusztító, Claytonnak elnevezett tüzet sikerült megfékezni, hazatérhetett Clearlake város négyezer lakosa, akiket még a hétvégén költöztettek átmenetileg biztonságosabb helyre.

Jelenleg huszonnégy erdőtűz ég az Egyesült Államok szárazság sújtotta nyugati részén, ebből 11 Kaliforniában.

A hatóságok gyújtogatást sejtenek az északi területek tüzeinél, egy férfit már őrizetbe is vettek. A 40 éves Damin Pashilkot azzal gyanúsítják, hogy tavaly 17 helyen gyújtogatott, és a legutóbbi tüzekért is ő lehet a felelős.