Orbán Viktor audiencián találkozott Ferenc pápával

Orbán Viktor, Ferenc pápa, audiencia
Orbán Viktor miniszterelnök a katolikus törvényhozók éves tanácskozásának keretében audiencián találkozott Ferenc pápával
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a katolikus törvényhozók éves tanácskozásának keretében audiencián találkozott Ferenc pápával - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A magyar kormányfő is részt vesz a legnagyobb, keresztény elkötelezettségű állami vezetőknek egyeztető fórumot biztosító törvényhozói értekezleten, amelyet idén is a Róma melletti Frascatiban rendeztek meg. A tanácskozás résztvevőinek vasárnap nyílt alkalmuk személyes találkozásra a Szentatyával - mondta a sajtófőnök.

Orbán Viktor miniszterelnök a katolikus törvényhozók éves tanácskozásának keretében audiencián találkozott Ferenc pápával Forrás: Facebook

Orbán Viktor szombaton közel-keleti egyházi méltóságokkal is tanácskozott Rómában. A tanácskozáson a magyar miniszterelnök kijelentette:

Magyarország fellép a keresztényüldözések ellen, és mindenben kész támogatni e létükben veszélyeztetett közösségeket.

A megbeszélésen III. Junan szír katolikus pátriárka, Bésara Butrosz Rai maronita pátriárka, Jean-Clément Jeanbart, Aleppó melkita érseke, II. Ignatius Afrám szír ortodox pátriárka és Anba Gabriel kopt püspök vett részt.