45-en a felvonón éjszakáztak

Horizontal (FILES) This file photo taken on August 5, 2015 shows the Panoramic Mont-Blanc cable car linking the Aiguille du Midi peak to the Helbronner peak in Italy, above the seracs and crevasses of the Glacier des Géants (Glacier of the Giants).
About
Korábbi felvétel
Vágólapra másolva!
Négy mentőhelikopterrel 65 embert sikerült kimenteni a háromezer méter magasan rekedt lanovkákból a Mont Blanc közelében, de 45-en kénytelenek a kabinokban éjszakázni – közölték csütörtök éjjel a francia hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az Aiguille du Midi és a Helbronner csúcs közötti kötélpályán közlekedő kabinok szokásosan mintegy 35 perc alatt teszik meg a két hegy közötti öt kilométeres utat, de csütörtökön délután fél hat körül elakadtak. A France 3 tévécsatorna információi szerint a fennakadást az okozta, hogy az erős szél összegubancolta a kábeleket.

Korábbi felvétel Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A francia belügyminiszter, aki a mentőakció állását ismertette csütörtökön késő este, azt mondta: műszaki hiba miatt akadtak el a kabinok, de részleteket nem közölt. Elmondta viszont, hogy a helikopterek élelmiszert és takarókat is vittek a magasban rekedt embereknek.