Trump lett az év embere

Vágólapra másolva!
A Time magazinnál a megválasztott elnök nyert.
Vágólapra másolva!

A tekintélyes amerikai hetilap 90. alkalommal ítélte oda az év embere díjat, amelyet az idén a megválasztott elnök nyert el.

„Óriási megtiszteltetés az év embereként a Time címlapján szerepelni” – fogalmazott Donald Trump a hír bejelentése után.

Azt azonban rossz néven vette, hogy a hetilap „a megosztott Egyesült Államok elnökeként” hivatkozik rá. „Azt hiszem, tiszteletlenség ezt a kifejezést használni. Semmit nem tettem a megosztottságért” – idézte a szavait a Today.

A Time minden évben megválasztja azt a személyt, aki a leginkább tematizálta a híreket, és a legnagyobb hatással volt a világban.

„Akkor hát melyik ez az év: jobb vagy rosszabb? Donald Trump számára kihívás, milyen mélységesen megoszlik a vélemény az országban arról, hogy mi a válasz erre a kérdésre” – írta Nancy Gibbs, a Time szerkesztője esszéjében.

A megválasztott elnök egyébként a Time-nál is legyőzte Hillary Clintont, aki Vlagyimir Putyin elnök és Trump mellett a legszűkebb jelöltlistán is szerepelt – emlékeztetett a BBC.

Trump egyébként – igaz, nem ebben a minőségben – a 10. alkalommal szerepel a magazin címlapján 1989 óta.