Bomba robbant egy stadionnál Isztambulban

Vágólapra másolva!
Robbanás volt a török Besiktas futballcsapat isztambuli stadionjánál az esti meccs után, legalább 13 ember maghalt, 20 pedig megsérült. Valószínűleg autóba rejtett bomba robbant, amivel a rohamrendőrség egyik járművét vették célba.
Vágólapra másolva!

Bomba robbant az isztambuli Vodafone Aréna közelében, a Besiktas futballcsapat stadionjánál, pár órával az esti meccs után. A rendőrség lezárta a stadion környékét, írja a Reuters.

Legalább 13 halott

A török belügyminiszter szerint valószínűleg autóba rejtett bomba robbant, legalább 20 ember megsérült. A Reuters rendőrségi forrásokból úgy értesült, legalább 13 ember meghalt, a belügyminiszter nem említett halottakat.

Az NTV török hírtelevízió szerint a jelek arra utalnak, hogy a robbantással a rohamrendőrség indulni készülő járművét vették célba. A szurkolók már elhagyták a stadion környékét, amikor a robbanás történt.

Két robbanás

A Reutersnek két tanú azt mondta, két robbanás volt. "Pokoli volt. A lángok az égig értek. Épp teát ittam a mecset melletti kávézóban" - mesélte egyikük. "Az emberek az asztalok alá bújtak, a nők sírni kezdtek. A szurkolók a kávézóban búvóhelyet kerestek, szörnyű volt."